Black Friday

Det amerikanske fænomen Black Friday har dette år vundet indpas på det danske marked, og flere butikker har kampagner i forbindelse med denne dag. Læs med her, og få sandheden om Black Friday.

Black Friday er dagen, hvor resten af verden ser med, når overophedede amerikanere stormer butikkerne i jagt på de kraftigt reducerede juleindkøb. Men hvad er det, og hvor kommer det fra?

Navnet i sig selv stammer fra finanskrisen i 1869, men i dag menes navnet dog at henvise til, hvordan dagen kan ændre røde regnskabstal til sorte.

I USA bliver der omsat for omkring $ 57,400 000 000 på dagen.
Siden 2006 er ni personer døde og over 90 blevet skadet i forbindelse med Black Friday.
Rekorden for at ligge længst i kø og blive ‘doorbuster’ er tre uger.
Black Friday bliver skudt i gang fredag den 28. november – dagen efter Thanksgiving.
De seneste tre år har der været en årlig fordobling af interessen for Black Friday online i de nordiske lande, og alt tyder på, at dette vil fortsætte.

I år vil flere butikker end nogensinde have kampagner for Black Friday, store brands som Apple, El-Giganten og Chopin deltager, Shoppingplatformen Chopin webshop, Zalando.dk og andre online-koncepter vil have kampagner i slutningen af november. Men gør dig selv den tjeneste at hold øje med dine lokale butikker og tilbud. Så gør dig klar til Black Friday, og husk, når januarudsalget starter, er det for sent at købe julegaver.