Hvor tit bør man skifte sine gamle løbesko ud med nogle nye?

Løb er en populær sportsgren af flere årsager. Det kan være afslappende at komme ud i den friske luft og opleve naturen omkring ens hjem.

Samtidig er det en effektiv sportsgren, som både træner konditionen og mange muskler i kroppen. Sidst men ikke mindst er det nemt og ligetil.

Løb kræver ikke noget udstyr ud over noget sportstøj og naturligvis nogle gode løbesko. Løbeskoene er afgørende for, at man får maksimalt ud af sin træning og giver led og sener den nødvendige støtte, så man ikke bliver skadet undervejs.

Derfor er det vigtigt at vide, hvornår man bør skifte sine gamle, slidte løbesko ud med et nyt par.

 

Hvor lang tid kan et par sko holde?

Selvom det ville være praktisk, er der desværre ikke noget konkret svar på, hvornår man skal skifte sine løbesko.

De fleste producenter af løbesko siger, at man bør skifte sine sko efter ca. 1000 kilometer. Men slidtagen på dine løbesko afhænger ikke kun af antal kilometer, men også underlaget, hvorpå der løbes, samt vægten på løberen og hyppigheden af løbeturene.

Derfor er det vigtigt, at man ikke kun tænker i kilometer, men også er opmærksom på andre måder.

 

Lyt til kroppen og hold øje

Det er helt naturligt, at løbesko bliver slidt med tiden. Et helt nyt og friskt par vil fx give ekstra god støtte ved hjælp af mellemsålen.

Men hver gang man løber, bliver sålen trykket en smule sammen og bliver til sidst så flad, at der næsten ingen stødabsorbering er tilbage.

Det vigtigste er derfor, at man lytter til kroppen. Begynder man at opleve smerter i eller omkring led (fx ankler og knæ), bør man kaste et ekstra blik på sine løbesko og overveje, om det er der, årsagen er.

Når man er færdig med at løbe er det vigtigt dine fødder får lov at hvile med hjælp fra en rigtig sål. Her er Birkenstock sandaler er god hjælp for hjælper med at holde fodroden oppe på plads når den er træt og slidt.

 

Hvis du løber meget ofte

Dine løbesko holder længere, hvis de får en pause mellem løbeturene.

Det tager ca. 24 timer for molekylerne i mellemsålen at folde sig ud igen, hvorfor støtten og støddæmpningen er nedsat, hvis pausen er mindre end det. Hvis man ikke kan lade sine løbesko stå, kan der derfor være en idé i at investere i flere par, så man ikke hele tiden løber i det samme.

Det vil naturligvis også være med til at forlænge holdbarheden og levetiden på begge par.