Keld Mikkelsen´s Day

day_tasker_hvid_kvardratBagom det danske modebrand Day Birger et Mikkelsen finder man Keld Mikkelsen og Malene Birger – sidstnævnte forlod selskabet i 2002.

Keld Mikkelsens filosofi

Keld Mikkelsen har en vision; at kombinere smukke og etniske oplevelser fra rejser rundt omkring i verden og kombinere dette med skandinaviske dyder. Derfor kan man med rette påstå, at Day Birger et Mikkelsen producerer moderne klassikere.

At bruge hele verden som inspirationskilde er enormt smart, da man på denne måde bruger de globale muligheder, i stedet for at sætte dem som begrænsninger. I kombination med skandinaviske dyder, der er mere populære på verdensplan end nogensinde før, har været en genistreg uden lige. Dette er nemlig noget mange danske brands har haft problemer med – at overføre de klassiske danske/skandinaviske pift til deres kollektioner.

Inspirationen er særligt hentet i Asien, hvor Keld Mikkelsen rejste meget som ung. Allerede som 20-årig var han engageret i tekstilbranchen, hvilket senere skulle føre til stiftelsen af hans eget mærke; Day Birger et Mikkelsen.

Day Birger et Mikkelsen og de øvrige linjer

Det hele startede med Day Birger et Mikkelsen, men i dag er der som sagt også mange andre linjer indenfor mærkets vægge. Day Main Line, 2nd Day og Day Home er således repræsenteret under Day Birger et Mikkelsens faner. Disse linjer har uden tvivl hjulpet mærket med at stige til tops, da det har givet ekstra dimensioner indenfor samme brand.

Day Main Line er en forholdsvis eksklusiv linje, der henvender sig til mode- og kvalitetsbevidste kvinder. Her har man satset stort på at kombinere det etniske med det danske, hvilket netop har skabt tøj i stil med de føromtalte moderne klassikere.

2nd Day er en mere ’jordnær’ linje – her er der fuld fokus på det funktionelle, hvilket brugen af denim understreger. Stilen her kan specificeres som urban og street.
Day Home er til gengæld et helt andet produktområde, da man i modsætning til Day Birger et Mikkelsen og de øvrige linjer ikke fokusere på modetøj, men derimod interiør til hjemmet. Dette er også med til at understrege selskabets mangfoldighed – man har udvidet kolossalt de seneste år, hvilket Day Home er det perfekte bevis på.

Kort sagt må man sige at Day Birger et Mikkelsen tilbyder noget til enhver smag. Vælg deres luksuriøse og eksklusive beklædningsdele eller det mere afslappede modetøj fra Day udsalg – Valget er dit!