Konkurser i detailbranchen

Antallet af konkurser i detailbranchen stiger stadig, mens det generelle billede for erhvervslivet ser helt anderledes ud – her faldt antallet af konkurser markant.

Historisk set ligger niveauet for konkurser højt i disse år. Det kan virke lidt besynderligt, når der ellers er fremgang i dansk og international økonomi, og der derfor er gode økonomiske forudsætninger for danske virksomheder, skriver økonom i Dansk Erhverv Kristian Skriver i en kommentar til tallene.

Problemet er stadig detailbranchen selvom der efterhånden snart ikke er mange butikker at tage fra længere. Hårdt ramt er legetøj, boghandel, tøj og sko.

Der er desværre ikke grund til optimisme. Detailhandlen bliver stadig mere presset.

Vi skal nok i nærmeste fremtid erkende at det at gå i en tøjbutik snart er slut.

Sidste stød til branchen bliver nok Amazon der ventes at komme til Danmark her i 2019 til 1920. Herfter må vi desværre nok se den sidste del af korthuset falde, for den resterende del der er tilbage i detailbranchen.

”Den negative  trend fra første kvartal fortsætter i 2018 og forlydender i mange brancher herunder tøj og sko vil der komme endnu flere konkurser i 2019.

Både udviklingen fra måned til måned og sammenligningen med de senere år taler deres eget sprog.

Det går fremad for dansk erhvervsliv, og kigger vi på antallet af konkurser, kommer vi længere og længere væk fra krisens lange skygge, for hver måned der går.

For detail- og engrosbranchen er der ingen grund til optimisme, her oplevede man langt over en fordobling af konkurser fra september til November 2018.

Det er fortsat bygge- og anlægsbranchen, der trækker det samlede konkursniveau i en positiv retning. Her faldt antallet af konkurser faldende. Kilde er blandt andet artikler fra modebloggen og Danmarks Statistik.

Kilder: Mode-bloggen.dk samt Danmarks statistik.