Moms på kortgebyrer

Butikker, webshops og andre virksomheder, der benytter sig af betalingskort, vil rammes af Skats nye initiativ om moms på kortgebyrer, og det kan koste dem dyrt. Reglerne indføres med tilbagevirkende kraft.

Dansk Erhverv vurderer, at en regning samlet set kan løbe op på omkring 45 millioner kroner.

Skatteministerens svar til Folketinget den 3. marts, hvor han slår fast, at der skal betales moms på kortgebyrer, der rammer kunderne, ligger til grund for sagen.

Reglerne inkluderer alle kortgebyrer både dankortbetalinger og kreditkortgebyrer for offline såvel som online handel, og de gælder ikke blot fra den 3. marts, men med tilbagevirkende kraft fra januar 2012. Og det til trods for, at Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen indtil for nylig har oplyst om anden praksis. Ifølge Dansk Erhverv er det for dårligt.

”Det er helt absurd, at erhvervslivet nu vil blive straffet bagudrettet på grund af uensartet praksis mellem myndighederne. Hvis virksomhederne hidtil har forholdt sig til oplysningerne på Konkurrencestyrelsens hjemmeside, bør de ikke kunne straffes med tilbagevirkende kraft,” siger Dansk Erhvervs skattepolitiske chef, Jacob Ravn, i en udtalelse.

Unfair for butikker
Estimatet fra Dansk Erhverv lyder på, at et en samlet regning for virksomhederne vil løbe op på mellem 35 og 45 millioner kroner.

”Det er fint, at der på baggrund af denne sag fremadrettet er enighed mellem Skat og Konkurrencestyrelsen om reglerne for moms på gebyrerne, men det er helt urimeligt, at det er forretningerne, der skal betale for fejlen,” siger Jacob Ravn.

Hos organisationen FDIH er man også utilfreds. Henrik Theil, der er kommunikationschef i organisationen for netbutikker, mener, at den praksis, man har kørt med hidtil, er den rigtige.

”Det er en fuldstændig urimelig situation, som Skat bringer detailhandlen i. Skulle Skats udlægning mod forventning holde, så skal der gives en rimelig frist til, at detailhandlen kan omstille sine systemer, så der kan beregnes moms af betalingskortgebyrerne,” siger han. Dansk Erhverv og FDIH vil vurdere situationen og arbejde for, at den tilbagevirkende opkrævning ikke bliver gennemført. Kunne du tænke dig at læse flere nyheds blogs kan du gøre det her.

Kilde: Detailfolk.dk