Viden om IT og teknik kan føre til drømmejobbet

Alle virksomheder leder i disse tider efter folk med kendskab til IT og teknik.

Det kan være brancher lige fra medie- og kommunikationsbranchen til håndværk, landbrug, handel og industri.

Når du leder efter drømmejobbet, er det derfor utroligt vigtigt at have kompetencer indenfor IT og teknik, da dette kan være tungen på vægtskålen, når firmaet skal vælge mellem flere kandidater.

Siden 1990’erne er store dele af arbejdsmarkedet blevet digitaliseret. Fabriksarbejdere er erstattet af robotter og sekretærer og skribenter er skiftet ud med computere.

Man kan derfor med fordel tilegne sig nogle specifikke kompetencer indenfor IT og teknik, som virksomhederne med sikkerhed vil efterspørge.

 

Tre kompetencer indenfor IT og teknik du bør tilegne dig

Med den stigende efterspørgsel på teknik og it-kompetencer er der specielt tre områder, hvor du let kan erhverve erfaring, som kan bruges til at skaffe drømmejobbet:

– Lær de simple computerprogrammer såsom Power Point, Excel og Word for at adskille dig, fra dine konkurrenter på jobmarkedet. Du kan hurtigt sætte dig ind i funktionerne i programmerne og gøre en forskel på din kommende arbejdsplads.

– Sæt dig ind i branchens behov og specialisér dig. Hvis du søger job ved et spilfirma skal du have kompetencer indenfor esport, men hvis du vil lave brugerundersøgelser, skal du selvfølgelig fokusere på at få styr på regneprogrammer i stedet.

– Lær at lave en hjemmeside. Det kan lyde som en større opgave, men der findes i dag en lang række skabeloner til at bygge hjemmesider op, se her …og det er en kompetence, som helt sikkert vil være til gavn for dig, hos din kommende arbejdsgiver.

 

IT og teknik kan redde brancher

Udover at sikre dig drømmejobbet, kan viden og brug af IT og teknik også være med til at redde de forskellige brancher som du også kan læse om på Ziggi News.

Mediebranchen er for eksempel truet af at flere og flere læser nyheder via nettet. Journalisterne ved i mange tilfælde for lidt om moderne teknologi, så kompetencer indenfor IT og teknik er efterspurgt af mediebranchen. Det samme gør sig gældende i andre brancher som eksempelvis handel og industri.

Nye idéer, kompetencer og tanker kan derfor medvirke til at styrke de forskellige brancher online.